Rutinene våres.

Med 4 barn i hus så skal jeg innrømme at dagene her kan være hektigste, men jeg liker det, slik er det og være småbarnsmor og det er bare for en periode, jeg prøver og nyte det nå selvom det kan være slitsomt til tider, for jeg vet at jentene blir større og tiden aldri kommer tilbake.. :)

Dagene våres starter 07.00 da står jeg opp med Lotte og spiser frokost med henne, Jenny og Molly pleier som regel og sove da, vekker dem litt senere.
Rundt halv 8 tiden vekker jeg Molly og Jenny, kler på dem og gir Molly en flaske, hun pleier og sovne i vogna igjen når vi følger Lotte til skolen, Jenny pleier og spise når vi kommer hjem igjen, hun må ha litt tid på seg på morran før hun spiser, får hun mat når hun står opp spiser hun to biter og sier "mett" derfor pleier vi og vente litt med den.

Når vi kommer tilbake så får Jenny frokost, og Molly pleier og våkene når vogna stopper så da ligger hun og ser på babygymmen sin eller sitter i vippestolen sin når jeg sitter sammen med Jenny når hun spiser, når Jenny har spist så pleier hun og få se litt på tv imens jeg ordner meg, Molly vil som regel ha et måltid til rundt halv10-10 tiden.
Når klokka er ca 10.00 så pleier vi og gå ut, noen ganger på butikken og handler, på sentret, eller møter venninner av meg med barn, leker ute, hoppe på tramolina, dette er noe av det vi gjør, alt avhenger jo av været selvfølgelig og litt hva selv Jenny ønsker.
Hvis det er veldig kaldt eller dårlig vær er vi som regel inne, da koser vi oss med tv,tegning, modeleire, lage kaker eller leker på rommet hennes, dette avhenger også selvfølgelig av hva Jenny vil.
Når klokka er ca 11.30 er det tid for en liten dupp for Jennymor, da sover hun til ca 13.30, de to timene hun sover er det Molly og mammatid, da koser vi oss på sofaen bare oss to, og innimellom så sovner vi en liten dupp vi også..

Når Jenny står opp så er det skifting av bleier og en lite måltid igjen, det er som regel en brødskrive eller youghurt, Dan og Lotte pleier også og komme hjem rundt denne tiden, vi pleier og spise middag en gang mellom 15-17.00, middagene våres består av, kjøpttkaker,kylling,spagetti,fiskegrateng,fiskeboller,pølser,laks, pannkaker og masse mer.
Når middagen er spist, rydder vi alle av bordet, viktig og lære barna og bli flinke til og delta med slike ting og ikke ta alt som en selvfølge om at vi voksene gjør alt, fra middagen er spist til det er leggetid så gjør vi så forskjellige ting, noen ganger ute, går tur, kjører Lotte og Mia på diverse aktiviteter osv.

Kvelden i dette huset er kl:19.00 da er det seng for Jenny, 19.30 er det senga for Molly og 20.00 for Lotte, så nå klokka er 20.00 er som regel alle unga i seng, det skal vi ikke klage på.
Da er det kjærestetid for Dan og meg, den tiden er hellig. He he


Minste snuppa som er klar for natta :-)

Jeg pleier og legge frem klær til jentene kvelden før og smøre matpakker, det sparer mye tid om morningene for oss, med en liten baby i hus syns jeg ikke ting har blitt veldig annerledes, men ting må planlegges litt mer.
Nå virker det som Molly alltid har vært her hos oss.
Selvfølgelig så pleier jeg og koke flasker, henge opp klær, sette på maskin,støvsuge og gjøre diverse husarbeid når det er tid og mulighet for det, men akkurat når det på døgnet er forskjellige ifra hverdag..
Det og ha så mange barn i hus syns jeg går veldig bra, jeg var jo litt spent på hvordan hverdagen ville bli med to pleiebarn også, men det går jo veldig bra :D

Håper dere ble litt bedre kjent med hvordan rutinene våres er og at faktisk ikke er så slitsomt med mange barn i hus, det trenger bare litt mer planlegging på diverse ting :)

-MALIN

 • Skrevet: 26.sep.2011
 • Klokken: 19:46
 • Kategori: Hverdag
 • Kommentarer: 14

14 kommentarer

Irene

26.sep.2011 kl.20:16

Du har veldig gode rutiner vil jeg si :)

Silje og baby Robin

26.sep.2011 kl.20:37

Det var fint og lese om rutiner!Litt det samme som her!:)

Lise

26.sep.2011 kl.21:44

Det virker som dere har gode rutiner :-) Og du virker som en veldig flink og god mamma :-) Nydelige jenter dere har :-)

Lene Svea

26.sep.2011 kl.22:17

morsomt å lese rutinene deres :-) Syns det var veldig gode rutiner jeg! Du virker som en utrolig sterk, fin og flott mamma, Malin!

Malin Hammersgård

26.sep.2011 kl.22:18

Lene Svea: Tusen takk :D

Laila

27.sep.2011 kl.10:51

Så herlig familie du har <3 Skjønner ikke at du klarer å holde deg så tålmodig og rolig jeg. Her fikk jeg en engel av ei jente for snart 4 år siden. ALT gikk på skinner med henne, "snill" som dagen var lang, aldri noe arbeid med henne. Men så kom lillebror, med brask og bram. Alt med ham har vært vanskelig, kolikk og spygulp i ett år og slik. MASSE gråting og trassing, og sistnevnte sliter vi med enda han bare er 1,5 år gammel nå. Og det føltes som om jeg var en usikker og fortvila førstegangsmamma som ikke fikk til noe som helst. Enda jeg liksom skulle bli roligere ved å få barn nummer 2 liksom... alle sier jo det, at alt blir så mye mer enkelt med nr 2...

Men her har ALLE rutiner blitt ødelagte og vi blir nødt til å ta oss selv i nakken og bli konsekvente og tålmodige igjen på nytt. Sjalusi med storesøster siden lillebror har fått altfor mye oppmerksomhet og sånn pga "sykdommen" sin. Så her har det vært masse tårer og fortvilelse og følelsen av å være totalt udugelig siden jeg ikke klarer å få til en eneste rutine og å holde på den, pga personligeheten til lillebror. Men bare vent, det går nok bra til slutt her også :-)

Så jeg BEUNDRER deg Malin, du virker som en kjempeflott mamma, og tenk.... du er yngre enn meg og har hele TRE egne barn pluss Mia... Skjønner ikke hvordan du får det til jeg, uten å omtrent klikke mentalt... Men jeg skjønner jo det at du har litt roligere barn enn det jeg har fått, hihi... Som det har vært enklere å lage rutiner for. Masse lykke til videre med livet kjære du, keep up the good work. Du klarer deg så utrolig bra, og er fantastisk flink. Og har en nydelig familie som jeg ønsker alt godt.

:)Josefine

27.sep.2011 kl.12:41

Fint!!:)

Men blir ikke matpakken litt våt og ekkel hvis du lager den dagen før?

Linnea

27.sep.2011 kl.15:31

Hvilke aktiviteter går Lotte og Mia på?

Malin Hammersgård

27.sep.2011 kl.20:58

Linnea: Svømming og turning :)

Malin Hammersgård

27.sep.2011 kl.21:00

Josefine: Tror ikke, da hadde nok Lotte sagt ifra. Har lagd matpakke alltid kvelden før i mange år :)

Malin Hammersgård

27.sep.2011 kl.21:40

Laila: Takk, det var veldig koselig og lese! :D

Det er dager der jeg kan være sliten også, og vil bare legge meg ikke våkene igjen, men hvis jeg får ltt alenetid (trenger ikke og være mer en 10min) så holder det.

Ingen barn er like, og heldigvis er mine barn rolige enn så lenge, rutinene går bra og jeg håper det fortsetter og gjøre det også.

Masse lykke til med gutten din og håper ting roer seg etterhvert, du er sterk og en flink mamma, det tviler jeg ikke på :) En god klem til deg <3

Sandra lillesøss

28.sep.2011 kl.21:44

Du er virkelig flink Malin, jeg er så stolt av deg og Dan. Tusen takk for at dere er så fantastiske foreldre for mine tantebarn. :) Glad i dere alle

Stine

29.sep.2011 kl.01:52

Flotte rutiner :) Måtte le litt når du skrev 2 pleiebarn, tror kanskje du mente bleiebarn?

Malin Hammersgård

29.sep.2011 kl.21:31

Stine:Hahah.. Ops :-P

Skriv en ny kommentarDesign av Rmoen.blogg.no


 • Mitt navn er Malin og på denne bloggen så kan du lese om meg og min familie, jeg skriver om det og være mor,samboer,stemor og bare generelle ting som skjer i vår hverdag. Bloggen handler først og fremst om meg og mine tre barn som heter Lotte,Jenny og Molly. Men jeg skriver selvfølgelig også om min bedre halvdel Dan og hans datter Mia også. All kopiering av bilder og tekst uten min tilatelse vil bli anmeldt!

  Siste innlegg  Søk i bloggen  hits