Nå er det ikke mange ukene igjen..

De siste dagene har jeg tenkt mye på fødsel, det er faktisk ikke lenge til det er min tur til og føde IGJEN. Vil ikke si jeg gleder meg til smertene, men jeg gleder jo meg på en måte, til og få møte lille gull jenta våres og hele opplevelsen, håper virkelig jeg får like fin fødsel som jeg har de 2 andre gangene.
Jeg tror de fleste fødsler går veldig fint om man er positivt innstilt og ikke gruer seg altfor mye, eneste jeg gruer meg til er om vi rekker frem til sykehuset og går det like fort denne gangen som det gjorde med Jenny så MÅ Dan være hjemme når jeg får rier, hvis han er på jobb så vil han neppe rekke hjem for og hente meg også kjøre tilbake igjen til sykehuset, så jeg krysser fingra for at fødselen starter når det er helg, siden jeg håper på det så kommer det hvertfall IKKE til og skje. Men jeg tenker og ha mamma eller bestemor her rundt termindatoen på dagtid når Dan er på jobb, skjer det noe så kjører dem meg inn til sykehuset så får jeg heller møte Dan der, mitt værste mareritt er at Dan ikke skal rekke fødselen.
Jordmor mente at 2gangsfødsel og 3gangsfødsel pleier det ikke og være så stor forskjell på, så jeg håper det er sant det hun sier.


Her ligger jeg i badekaret med rier, når jeg kom inn på sykehuset så hadde jeg ca 8cm åpning så alt skjedde veldig fort. Og føde Jenny var MYE mer inntenst og vondt enn og føde Lotte, med Lotte kom jeg inn med 5cm og det gikk mer roligere for seg.

Gleder meg til jeg får lille skatten min opp til meg etter fødselen, lurer så fælt på hvem hun ligner på. Den opplevelsen og få barnet sitt opp til seg etter fødsel er helt utrolig, det er så ubeskrivelig, etter 9mnd så får man endelig hilse på hverandre <3 Gleder meg veldig til og oppleve det igjen, det er så fantastisk at jeg kunne opplevd det hver dag.


Her er mitt første møte med Jennymor, helt fersk <3
Har prøvd og sensurere bilde litt, var litt for mye pupp :P

Q: Hadde du en fin fødsel?

-MALIN

 • Skrevet: 05.mai.2011
 • Klokken: 10:32
 • Kategori: Graviditet
 • Kommentarer: 38

38 kommentarer

Elisabeth

05.mai.2011 kl.10:46

Så spennende at det nærmer seg sånn nå!! :) Jeg er jo ikke det minste misunnelig;)

Monica

05.mai.2011 kl.10:52

Så fin du er Malin! Har nettopp sett en episode med Unge Mødre, når du var med. Blir så imponert av å se på deg da og nå, som du skal ha ditt tredje barn! Du virker så utrolig sterk og virkelig stolt og glad i barna dine (og Mia, så klart!) :) Jeg har selv ei datter på 2 1/2 år, og synes det til tider kan være ganske slitsomt.. Men så ser jeg på deg, og hvor flink du er, blir jeg inspirert og får energi. Håper fødselen går bra :)

Hild Frøya

05.mai.2011 kl.11:32

Jeg gruer meg noe helt forferdelig denne gangen. Hadde en grusom fødsel sist og er livredd for at historien skal gjenta seg. Men vi får vel bare håpe at det går bra..

Malin Hammersgård

05.mai.2011 kl.11:37

Hild Frøya: Krysser fingrene for at du får en fin fødsel denne gangen :)

Masse lykke til =D

mammantiljessicaogbenjamin

05.mai.2011 kl.12:18

Heldig du er som har flotte fødsler:)

Min forrige fødsel var grusom å endte i hastekeisersnitt.Så nå skal jeg ha planlagt keisersnitt,og det er ikke lenge til.

Jeg må bare spørre,skal dere ha flere barn??

Kine Halvorsen

05.mai.2011 kl.13:21

ååå jeg får bare lyst til å gjøre det igjen å igjen. Er jo så fantastisk å føde sitt barn:D uansett hvor vondt det er så er bare hele fødselen herlig, når man endelig skal få møte lille babyen man har hatt i magen i 9 hele mnd:) Jeg kunne gjort det igjen å igjen, synd man en gang må slutte å få disse søte små. hehe Gleder meg til neste gang alt jeg:P

Malin Hammersgård

05.mai.2011 kl.14:18

mammantiljessica: Du kommer nok til og få en mye finere opplevelse denne gangen selvom du skal ha keisersnitt, alt er jo planlagt da :)

Nei, tviler veldig på at vi skal ha fler barn. Nå føler jeg meg ganske fornøyd etter 3 svangerskap, så nå vil jeg nyte barna mine :D

Johanna

05.mai.2011 kl.14:45

Var denne babyen planlagt?

og var Jeny planlagt?

Ingeborg

05.mai.2011 kl.15:06

Du har en fantastisk kropp, Malin!

Malin Hammersgård

05.mai.2011 kl.15:58

Johanna: For og si det sånn så er ingen av barna mine vært planlagt, men veeeldig ønsket ifra dag 1 :)

Malin Hammersgård

05.mai.2011 kl.15:58

Ingeborg: Takk ;)

eline

05.mai.2011 kl.16:39

så spennende ! lykke til videre malin.. :) jobber du eller studerer du noe ? du er en kjempe bra blogger, og leser den daglig :) stå på! :)

Lisa Ranheim

05.mai.2011 kl.17:24

Kan du legge ut bilder fra begge fødselene dine og skrive ned fødselshistorie? :-) Kjempe flink du var. Vet ikke om du har bilder fra fødselen med Lotte, men jeg har på følelsen at du ikke har det, hehe. :-) Om du har lagt det ut før, hvor er det? :s Finner det isåfall ikke.. :p Hadde vært så morro å lese!

anniken

05.mai.2011 kl.17:31

ser så fint og koselig ut å føde i vann <3

men kan man da få noen av hjelpemiddlene: lystgass, epidural osv. eller blir det bare helt naturlig- og nært en hjemmefødsel? er det kanskje mindre sannsynelig at man må klippes etc. når man føder i vann? det må jo bli veldig grisete om de skal drive med oppi badet vel?

ser helt uvirkelig ut å få det lille fine rare man har skapt og følt og bært, opp på brystet når de endelig kommer til verden <3

Hege Beathe

05.mai.2011 kl.18:02

Spennende da :)

Hadde en veldig lang fødsel, men synes i ettertid det gikk ganske fint for seg likevel. Kvier meg ikke for å få flere barn hvertfall :P

Aurora

05.mai.2011 kl.18:10

Oi! Føler liksom ikke at det er så lenge siden jeg så deg på unge mødre, og da var jo Lotte så liten, og du hadde nettop møtt Dan osv. Og nå er du straks mamma for 3 gang! Og så stor Lotte har blitt :D Så utrolig søt jente.

Selv venter jeg et lite nurk i oktober, og gleder meg til å se h*n om to uker.

Lykke til videre! Og gratulerer masse til dere begge:)

05.mai.2011 kl.18:38

Hei Malin

Må bare fortelle dei at jeg synes det er så kult at jeg har sett gamle episoder av unge mødre nettop. En dag satt jeg på facebook og tenkte akkurat på det så jeg søkte på unge mødre, og der var det en jente som hadde lagt en link til alle di unge mødrene som har blogg. Der under sesong 1, fant jeg dei og begynte og se litt gjennom. Så utrolig gøy at etter jeg så dei på tv, har du jammen mei fått dei en jente til + en til på vei!=) Veldig gla du og Dan er sammen enda, og at alt går bra med Lotte og Jenny + din stedatter som jeg av en eller annen grunn ikke husker navnet på i skrivende stund. Ønsker dei lykke til og jeg kommer til og følge nøye med på bloggen din!

Karina

05.mai.2011 kl.19:08

Jeg får tårer i øynene, Malin! Hvordan var det å føde i vann egentlig? jeg ville så indelig gjerne føde i vann med sønnnen min (ifjor), men ble så dårlig , så måtte opp av badekaret å "føde på land" .. nå er det snart 4 mnd igjen til fødsel, og jeg tenker fortsatt at jeg vil føde i vann. At denne gangen skal jeg klare det. Har du noen gode råd? hadde du fått mye søvn i starten av fødslen? det hadde ikke jeg.

Astrid

05.mai.2011 kl.20:22

Har ikke du lagt ut fødselshistorien til Jenny før? Jeg finner den ikke skjønner du, og hadde så lyst til å lese den igjen :)

Malin Hammersgård

05.mai.2011 kl.21:01

eline: Jeg jobber, men er i permisjon nå :)

Malin Hammersgård

05.mai.2011 kl.21:06

Karina: Det og føde i vann er helt utrolig, det er jo veldig spesielt ;)

Har du lyst til og føde i vann så syns jeg du skal prøve det igjen, jeg hadde sovet hele natten før og begynte og få første rie i 13tiden så jeg vil jeg hadde fått nok søvn før fødselen startet. Ikke sett deg for tidlig oppi badekaret, jeg satt meg oppi der når jeg hadde 8cm åpning og da gikk det fort, er litt vondt og ligge oppi der i mange mange timer :P

Masse lykke til uansett om du føde i vann eller på "land" =D

Malene

05.mai.2011 kl.21:08

Håper for deres del at Dan rekker fødselen, og dere rekker sykehuset med god margin så du får bruke badekar igjen:-)

Kjenner jeg blir skikkelig misunnelig på deg, du ser jo så godt ut både når du er gravid og UNDER fødselen! Jeg så ut som en bleik hval med bustesveis, men du er jo brun og fin, og kjempefin på håret og greier. Dårlig gjort altså:-?

Malin Hammersgård

05.mai.2011 kl.21:10

Astrid: Fødselshistorien ligger på "jenny og Lotte" i menyen :)

Malin Hammersgård

05.mai.2011 kl.21:12

Malene: Håper vi rekker frem, jeg tror vi vil gjøre det.. Det viktigste er at Dan rekker det så kan jeg egentlig føde hvor som helst :P Haha.

Med Jenny var jeg brun, men denne gangen er jeg ikke mye brun, skikkelig bleikfis.

Malin Hammersgård

05.mai.2011 kl.21:17

anniken: Det blir vanlig naturlig fødsel når du velger og føde i vann, jeg brukte lystgassen litt før jeg gikk i badekaren. Men den var 10ganger bedre og legge med nedi varmt vann, det lindra MYE mer enn den lystgassen ;)

Jeg tror ikke man får lov til og bli klipt eller at dem tar barnet med tang i vannet, det er ting som må taes i fødesenga.

Når Jenny ble født og Dan hadde klipt navlestrengen så gikk jeg over i fødesenga så tokk vi ut morkaka der så det ikke skulle bli så klin i vannet og sjekke om jeg evt hadde revnet eller måtte syes. :)

Malin Hammersgård

05.mai.2011 kl.21:19

Lisa Ranheim: Har lite bilder ifra fødselen til Lotte, har masse bilder etter hun ble født, men bildene er fremkalt og i album. Men Jenny sine bilder så ligger alt på harddisken. Når Lotte ble født så var det ikke så mye "morderne" utstyr så da fremkalte jeg frem alle bildene.. hehe ;)

Amalie

06.mai.2011 kl.12:31

jeg hadde en helt forferdelig fødsel. Jormødrene pinte meg, lå på sykehuset i 3 dager før han kom ut. Endte i hastekeisersnitt... Han var for stor og det visste de, men sa det ikke før slutten. Håper det går bedre nestegang selv om jeg er livredd!

Leona

06.mai.2011 kl.15:48

Hvorfor sier du " håper han rekker å hente meg og kjøre TILBAKE IGJEN" jobber dan på sykehuset??

Malin Hammersgård

06.mai.2011 kl.16:10

Leona: Nei? Men han jobber i oslo og sykehuset jeg skal føde på er nesten i oslo, så da håper jeg han rekker hjem (hvis han jobber) også dra tilbake igjen til sykehuset?

Tine

06.mai.2011 kl.17:49

Det å føde i vann høres utrolig spennende ut, men skummelt

Malin Hammersgård

06.mai.2011 kl.17:54

Tine: Er ikke noe mer skummelt enn og føde i seng :P

06.mai.2011 kl.18:56

Planlegger dere å stoppe barneproduksjon når lille jenta deres kommer, eller er det aktult å få flere om noen år? :)

Skjønner ikke hvordan du klarer deg uten smertestillende som epidural eller lystgass! :p

Martine

06.mai.2011 kl.20:21

Jeg hadde en superfin fødsel, for 9 mnd siden.

Badet litt, men fikk nok etter en halvtime :-)

Håper du får Kristin til jordmor, eller Ann Kristin! :)

PS: Jeg vet ikke om du har kjøpt sengekant eller ikke, men på Hansen&Dyskvik på Aurskog Sentre har de sengekant.. Kjøpte en blå i dag, til 99 kr. Den virker veldig stiv og fin og har mykt stoff. De andre jeg har hatt har synket sammen etter en dag..... (Kjøpt på Prinsess ol).

Måtte bare skrive det siden du etterlyste det en dag?

Malin Hammersgård

06.mai.2011 kl.20:40

Martine: Er dem snille, de jordmødrene?

Å, er det? Var det andre farger der også? evt hvordan farger? Da vet jeg hvor jeg skal i morra ;) Hehe

Malin Hammersgård

06.mai.2011 kl.20:41

Anonym: Ja, vi tenker og stoppe etter denne gangen ;)

Martine

06.mai.2011 kl.21:39

Jordmødrene er kjempesnille og tar kjempegodt vare på deg. (alle gjør sikkert det da hi hi)

Det var blå, gul og rosa, tror jeg... En igjen av hver farge.

(jeg tok den blå da :)

Malin Hammersgård

06.mai.2011 kl.21:53

Martine: Da MÅ det være en i rosa der når jeg kommer i morra.. Men ser ut som dem har det tilbudet på fler hansen og dysvik butikker, ser hvertfall at dem har det på nett også :)

Julie og baby Oliver

07.mai.2011 kl.16:59

Wow, jeg har aldri sett et så vakkert bilde av noen med rier før. Jeg nektet samboeren min å ta bilder under riene jeg. Hehe.

Skriv en ny kommentarDesign av Rmoen.blogg.no


 • Mitt navn er Malin og på denne bloggen så kan du lese om meg og min familie, jeg skriver om det og være mor,samboer,stemor og bare generelle ting som skjer i vår hverdag. Bloggen handler først og fremst om meg og mine tre barn som heter Lotte,Jenny og Molly. Men jeg skriver selvfølgelig også om min bedre halvdel Dan og hans datter Mia også. All kopiering av bilder og tekst uten min tilatelse vil bli anmeldt!

  Siste innlegg  Søk i bloggen  hits