Ærlig talt..

Jeg hadde egentlig tenkt til og legge meg, men så kom jeg over et innlegg på en blogg!!
Hun har da lest min blogg og syns jeg var litt "teit" som ville fortelle blomsten og bien versjonen til jentene, siden dem har spurt hvordan babyene kommer i magen..

Ja, jeg kan fortelle som det er at en gutt og jente har sex så kommer det noen ut av tissen, som gjør at jentene får babyer i magen.. Eller mykene ned historien litt og si at: Når en jente og gutt har "kjærestetid" så koser dem og guttene har "frø" i tissen som blir til baby osv osv osv når jenta får den i tissen sin..'

Dette "frøet" er bare helt teit, jeg fikk den versjonen når jeg var liten og det resulterte i at jeg satt og puttet brød frø i tissen min for jeg ville ha baby, også skjønnte jeg jo ingenting når det ikke ble noe baby..
Min Lotte er veldig nyskjerrig av seg og forteller jeg at gutten må ha tissen inni jenta for og lage baby, jeg er redd Lotte forteller feks forteller lærer eller andre voksene at "mamma og Dan har tissen inni hverandre", dette kan tolkes feil hos andre voksene, noe jeg virkelig ikke vil, man vet aldri hva folk tror.. Alle barn har rett på og få vite en gang hvordan man EGENTLIG lager barn, men man må se ann barnet litt, det er lett og si det for dere som har "små" barn som ennå ikke har stilt dere dette spørsmålet.. Jeg trodde dette ville være et lett tema og prate om, jeg har sagt at jeg skal fortelle og være åpen med døtterene mine når dem lurer på alt ang sex, og jeg skal prøve, men det er ikke like lett..

Som forelder må man lære og feilie, og mulig jeg har feila litt på det her.. Men da har jeg lært til Jenny kommer og spør meg om dette spørsmålet en dag.. Jeg vil takke for tipset ang boka "kroppen min", den skal kjøpes inn :)

-MALIN
 • Skrevet: 27.aug.2010
 • Klokken: 23:30
 • Kategori: Baby/Barn
 • Kommentarer: 12

12 kommentarer

Godt skrevet! Barn er forskjellige og spørsmålet kommer nok ofte før de er klare for the real story. Ingenting i veien med blomsten og bien, de finner da ut hvordan barn blir til tidsnok. Lett å si at man skal være åpne og ærlige om sex til sine barn helt til barnet kommer og spør, man er nok aldri forberedt på slike spørsmål :)

God helg!

Rikke

27.aug.2010 kl.23:44

godt skrevet! sov godt <3

Ida Elizzi

27.aug.2010 kl.23:58

Ja dette er et tema som er utrolig vanskelig å fortelle på den "rikitige" måten, barn holder jo ikke dette for seg selv, og man blir alltid redd for hvordan de vil si det videre, mamma og pappa gjør sånn og sånn og sa sånn og sånn. Men jeg tror Man må være mest mulig ærlig her på en mest mulig diskre måte, fortelle hva som skjer uten detaljer, sånn som du sa. Guttetiss inne i jentetiss. trenger jo ikke si at det må komme noe ut av gutte tissen eller noe. Men mener uansett det er best å si det som det er når de spør for nå begynner de på skolen og hører det uansett. forskjellige versjoner fra mange andre barn, og da er det godt for de og vite hva som "egentlig" skjer uten å tro helt merkelig ting de har hørt fra andre =)

ida

28.aug.2010 kl.00:27

Vant dere den konkurransen der dere kunne vinne reise til Venezia?? :)

Malin

28.aug.2010 kl.00:55

bra skrevet! =)

MammaLinda

28.aug.2010 kl.00:58

Du virker veldig irritert pga dette, og forstår egentlig ikke hvorfor? Hun skrev ikke at DU var teit, men mange av svarene du hadde fått. Og hun nevnte verken navnet ditt eller bloggadressen din, slapp litt av:-)

Tror ikke hun mente noe vondt mot noen, hun luftet bare sin mening ang dette.. Du må få si det du vil til jentene, såklart:-) Men gjør vel ikke noe om andre ikke deler alle meningene dine?

Jatte

28.aug.2010 kl.03:46

Enig med MammaLinda :))

Malin Hammersgård

28.aug.2010 kl.07:55

ida: Nei, gjorde ikke det desverre :(

Rachel

28.aug.2010 kl.08:51

Mange måter å fortelle det på, men sier meg enig i at alle barn er forskjellig og da er det foreldres ansvar å se ann den riktige måten å fortelle det på! Gjør det du føler er best for dine jenter, Malin! Ingen andre som kjenner barna dine like godt som du gjør og som deres mamma vet DU best! :)

Kine

28.aug.2010 kl.10:02

Jeg ville heller ikke fortalt barna mine nøyaktig hvordan man gjør det, men mjuka det litt ned:) kommer jo vedlig ann på hvilken alder man er i når man spør.. men etter å ha jobber i bhg har jeg fort funnet ut at barn prøver ut ALT. så hvis man sier at gutten putter tissen inn i tissen til jenta, så er det fare for at barna nettop vil teste ut dette:P

Fortell jentene det på den måten du måtte ønske, ingen kjenner barna bedre enn deg;D

Marita

28.aug.2010 kl.13:57

Man kjenner sine egne barn best, og du må finne selv ut hvordan du vil si det til jentene :) Min sønn var fornøyd med ; "Pappa har frø i tissen som han putter i mamma osv". Fikk ikke mer spørsmål, og det er over et år siden og han har ikke spurt mer.

At folk skal blande seg og si "det og det er teit", er bare unødvendig. Om du vil fortelle om blomstene og bien, så gjør du det :)

Men ja, den boken tror jeg er lurt å kjøpe. Vi har den selv om den anbefales. Kevin vil ofte lese den på sengen og han lærer faktisk mye. Da blir det ikke så "flaut" å si det, for da må du ikke fortelle med egne ord. Da står det svart på hvitt liksom :)

Annki

28.aug.2010 kl.20:21

Jeg forstår godt at det ikke alltid passer seg å si sånne ting rett ut! Du må bare gjøre det slik du føler er det beste, og om det blir "feil", så er det nok ingen krise? Fortell det slik du vil, Malin, jeg vet at jeg ikke hadde sagt det akkurat slik det er hvertfall :p Hadde nok blitt helt satt ut sånn som du, hehe :p Lykke til! :)

Skriv en ny kommentarDesign av Rmoen.blogg.no


 • Mitt navn er Malin og på denne bloggen så kan du lese om meg og min familie, jeg skriver om det og være mor,samboer,stemor og bare generelle ting som skjer i vår hverdag. Bloggen handler først og fremst om meg og mine tre barn som heter Lotte,Jenny og Molly. Men jeg skriver selvfølgelig også om min bedre halvdel Dan og hans datter Mia også. All kopiering av bilder og tekst uten min tilatelse vil bli anmeldt!

  Siste innlegg  Søk i bloggen  hits