Hvordan unngå søsken sjalusi?

Har fått 1 spørsmål om jeg kan skrive om hvordan vi gjør det med Lotte, Mia og Jenny for og unngå søskensjalusi og hvordan det generelt gikk etter fødsel og barsel tid :)

Fra dag 1 jeg ble gravid( eller fra den dagen jentene fikk vite at jeg hadde en liten baby i magen) så innkluderte vi jentene i mye, vi pratet ofte om babyen lot dem kjenne på spark,handle ting til babyen osv..
Jentene syns denne babyen lå lenge i magen så jeg tror dem hadde gitt opp når den egentlig skulle komme, så når Jenny kom til verden ble Lotte litt paff, Mia hadde da dratt til mammaen sin. Lotte var på besøk hos bestefar også ringer jeg og forteller at hun hadde blitt storesøster til lille Jenny, Lotte syns det var litt rart, men kom allerede samme kveld og hilste på.
Lotte tittet på Jenny og syns det var så stas at Jenny var lillesøstra hennes, jeg lot Lotte være med meg og skifte på Jenny og ta del i bleieskift og stell, da var henne ikke så int i det, det som var mest rart var at mamma skulle sove på sykehuset også i 2 dager.. Men før Lotte dro så ga jeg henne en gave jeg hadde kjøpt til henne som skulle være fra Jenny, den gaven innholdt smykker,sokker,godteri og en liten leke, Lotte ble kjempe stolt! :D

Når Lotte kom hjem, jeg skulle sove hos oldeforeldra sine så pratet jeg med henne og hun besøkte meg hver dag, når jeg kom hjem så kom Lotte i en liten sjalusi periode, hun syns Jenny lå veldig mye på fanget mitt, og det att hun fikk mat ut av puppen min var veldig rart, så rart at Lotte ville ligge ved den andre puppen, men det var ikke aktuelt, så jeg pumpet meg litt så Lotte fikk smake på melken, noe som resulterte i at hun syns Jenny kunne ha maten sin i fred :) Hehehe!
De første 5 dagene så ville Lotte være med på alt av stell, finne bleier,bade,kle på,vaske og mate når jeg pumpet meg, jeg lot henne få lov til dette og etter en ukes tid så var det ikke så morro lenger, og nå hvis jeg spørr henne så bare ser hun rart på meg.. Jeg passet på og kose masse med Lotte når Jenny sov, for da hadde vi litt aleine tid, selv om hun var for det meste i barnehagen og koste seg, tror hun hadde mer godt av og være i barnehagen enn og være hjemme hos meg med en baby som krevde meg 100%..? Det var en episode der Lotte insisterte på at hun SKULLE kle på Jenny, jeg fant frem pledd la Jenny på gulvet og lot Lotte få kle på hun, jeg satt vedsina og passet på og når sokka var tatt på, så gadd hu ikke mer. hehehe

Det hender innimellom at Jenny får en leke og ikke Lotte får, og det er ikke noe problem for det er ennå mer ofte Lotte får leke og ikke Jenny får, Lotte syns det er morro at Jenny får leker, for Lotte elsker baby leker.. hihii!

For og prøve og unngå søsken sjalusi litt så tror jeg det er bra og bare la dem få lov til og være med på stell og mating, selv om det er dager du egentlig bare vil skifte på den skriker ungen og få han/hun i seng så tar det kun noen få minutter ekstra og la storesøster/bror få delta litt og dem føler seg så flinke etterpå.. Jeg har null erfaring på to tette når det gjelder dette her, men har litt erfaring med litt eldre søsken.. Lotte går ennå og lukter på rompa til Jenny for og si ifra om hun har bæsja, søta mi <3 


En flink storesøster som hjelper til med kveldsstell :D


En stolt storesøster som mater.. Godt mann har muligheten til og pumpe seg innimellom ;)

Mia, har ikke vært så int og skifte bleie på Jenny, hun syns det er morro og leke med Jenny noen minutter så vil hun gjøre noe annet, men det er nok litt annerledes for Lotte som bor her hele tiden, Mia er jo her bare 50%, så søsken forholde blir litt anerledes mellom dem.

-MALIN
 • Skrevet: 01.aug.2010
 • Klokken: 16:13
 • Kategori: Baby/Barn
 • Kommentarer: 7

7 kommentarer

Kristina

01.aug.2010 kl.19:39

Kjempebra tankegang!! Mange 30 åringer med barn er ikke halvparten så opplyst som du er mtp barneoppdragelse. Sannheten er den at man trenger ikke være rakettforsker for å forstå barn. Jeg tror det er viktig å se ting fra barnet vinkel og ikke fra 'jeg er mora di, jeg vet best, jeg bestemmer- vinkel' Man møter ikke forståelse på den måten, men et barn som blir frustrert og vrang. Det er dømt til å gå på tryne. Jeg tror hvis man har evnen til å forstå/ empati med mennesker vil man bli gode foreldre;-) Du er et godt eksempel på det! Kjempeflink er du! Klem

Julie

01.aug.2010 kl.19:53

Kan du legge ut bilde av rommet til barna :D ?

Ida

01.aug.2010 kl.20:02

Veldig flott innlegg, Malin. Du virker som ei kjærlig og oppegående mor og stemor. Enig med Julie over, kan du legge ut bilde av barnas rom? Hadde vært artig å se :)

Hege Kristin

01.aug.2010 kl.20:14

Det er viktig å unngå søskensjalusi ja, når søsteren min ble født (hun er 7 mnd nå, så dette husker jeg kjempegodt), så visste vi jo at hun ville få masse pakker, og vi var redde for at den andre søsteren min på 2 år skulle bli sjalu. Derfor kjøpte mamma 2 leker til henne også, en fra Hanna( hun på 7 mnd) og en fra alle sammen. Derfor brydde hun seg ikke. Hun var ganske sjalu når vi kom hjem, så vi måtte hele tiden passe på henne, for hun kunne være litt slem med lillesøsteren sin iblant. Men nå elsker hun henne, og er sååååå stolt og flink storesøster ;)

Fredrikke

01.aug.2010 kl.23:52

kan du skrive en historie som noen har sagt til deg, som du syntes er veldig vanskelig og grusomt trist? hvis noen har fortalt til deg da, og du får lov til å legge ut. Fordi jeg trenger noen tips... er 15 og har det ikke så lett. har bare litt lyst til å lese om andre som har det vanskelig, for føler det bare er meg.. :( DIGGEEER bloggen din forresten:)
Tuuuusen takk, for flott innlegg ;)

Malin Hammersgård

02.aug.2010 kl.18:26

Trine Lise Bare hyggelig :D

Skriv en ny kommentarDesign av Rmoen.blogg.no


 • Mitt navn er Malin og på denne bloggen så kan du lese om meg og min familie, jeg skriver om det og være mor,samboer,stemor og bare generelle ting som skjer i vår hverdag. Bloggen handler først og fremst om meg og mine tre barn som heter Lotte,Jenny og Molly. Men jeg skriver selvfølgelig også om min bedre halvdel Dan og hans datter Mia også. All kopiering av bilder og tekst uten min tilatelse vil bli anmeldt!

  Siste innlegg  Søk i bloggen  hits