JEG HAR VIRKELIG EN STOR DRØM HER I LIVET.

Og det er ikke og bli millionær, få nytt hus,hund eller noe sånt det er nemmelig og bli ambulansesjåfør :D

Dette yrket her har jeg siklet på en stund og jeg VIL bli det, sommern 2008, kom jeg inn på denne linja, jeg søkte meg mest inn for morroskyld bare sånn egentlig for og søke, tenkte at jeg neppe ville komme inn med 1 skole i akershus og ikke mine verdens beste karakterer, men tror dere jeg ikke kom inn!? :O
Jeg ble veldig glad og ikke minst VELDIG stolt, av 15 plasser her i akershus(hvertfall litt nærme jeg bor) så kom hjem inn, men så var det slik at jeg hadde fått meg fast jobb i barnehage og vi var på husjakt!
Ikke lett og få huslån og kjøpe seg hus med bare en inntekt, så jeg måtte desverre trykke "nei takk" til denne plassen, det gjorde sinnsykt vondt! :(
Tenker ofte på dette og skulle på en måte ønske jeg fikk gått det jeg ville, men så har jeg fått meg en kjempe fin arbeidsplass i en bhg som jeg stortrives i og et stort fint hus :D

Men en dag så vil jeg så gjerne kanskje søke meg inn igjen på nytt og håpe på at jeg vil komme inn, og at vi har råd til det selvfølgelig! Er ikke lett og klaffe med en inntekt og stipend, så vi får se ann hvordan årene blir fremover.
Jeg er nesten som en liten unge, hver gang jeg ser en ambulanse bil så ser jeg for meg at jeg sitter forann, jeg kan nesten se ansiktet mitt sitte der. Nesten så jeg klipper ut et bilde av meg selv og limer i blader osv :O
Jeg ser så opp til mennesker som jobber innenfor dette yrke, dette er yrke som krever MASSE!
Tenk på alt det fæle man ser? Men tenk også på alt det fine som skjer? Tenk bare det og vite at man har redda et mennenske fra og dø? eller hjelpet et menneske ut til denne verden? Masse fine ting man kan oppleve og selvfølgelig masse trist også :( Men sånn er desverre livet, jeg er stolt jeg tror jeg er en av di "sterke" som vil jobbe innenfor dette yrket :-D


Håper en dag jeg kan kjøre en slik en, ikke som pasient, men som utanndet ambulansesjåfør! ;D

Jeg er jo utanndet hjelpepleier og er veldig stolt av det, men jeg vil utannde meg mer innen for helse, har også lyst bli jordmor, men det er bare en drøm og ikke noe jeg kommer til og gjennomføre! For da må jeg gå sykepleie'n og det vil jeg ikke. Vært mye i praksis og møtt pripende sykepkeier som tror dem er SÅÅÅ mye bedre enn alle andre, så sykepleier vil jeg ikke bli, har desverre fått et dårlig bilde av sykepleiere :( Mener ikke noe stygt om dere sykepleiere, dere gjør en super jobb ;)

Q: Hva har du lyst og bli når du blir "stor"?
Q:Har du en utannding du er fonøyd med?

-MALIN
 • Skrevet: 23.mar.2010
 • Klokken: 14:43
 • Kategori: Meg
 • Kommentarer: 29

29 kommentarer

May

23.mar.2010 kl.14:50

Tror du hadde passa veldig godt som ambulansesjåfør , ser det virkelig for meg. Du får ha lykke til med drømmen , håper den går i oppfyllelse endag :-)

yasseb0lla

23.mar.2010 kl.14:51

jeg hadde veldig lyst å bli ambulansesjåfør før, mens nå har jeg litt mer en drøm om å gå sykepleierskolen, også utdanne meg videre som barne sykepleier eller barselsykepleier, egentlig. får se hva det blir til. men sykehus er veldig spennende, men barn er også en ting jeg liker, så egentlig vil jeg kanskje prøve å kombinere begge disse to! hehe :p

Linn Regina

23.mar.2010 kl.15:05

er utdannet ambulansesjåfør

fikk 6 i alle fag på skolen så det va lett for meg

å komme inn på den linja for å bli ambulansesjåfør

eg tipper du må ha gode karakterer for å bli ambulansesjåfør

og det krever MASSE energi og en må være våken i det yrket

Camilla S

23.mar.2010 kl.15:18

Jeg mener virkelig du skal gå for drømmen din så fort du får muligheten til det. Man skal jo fakisk drive med det i utrolig mange år og mange timer hver eneste dag. Studerer selv medisin og er veldig fornøyd med det :)

michelle

23.mar.2010 kl.15:45

Jeg går første år på sykepleien, og var i praksis på sykehjem i 8 uker. Jeg fikk desverre veldig dårlig syn på en del av hjelpepleierene. Fordi de tror med en gang at vi "er bedre enn dem" så de baksnakket og var rett og slett slemme, vi følte oss ikke godt tatt i mot der i det hele tatt. Så det går nok begge veier. Tror det er mange som opplever dette på mange sykehjem. Det er jo bare helt tragisk, vi er jo der for å hjelpe de syke som trenger hjelp. Typisk jenter det der. og VELDIG kjipt, det ødelegger mye desverre..

Lene

23.mar.2010 kl.15:53

Det står så stor respekt av deg og alt du har fått til, Malin! Jeg forstår at denne drømmen betyr mye for deg, og den håper jeg virkelig at vil gå i oppfyllelse! Jeg for min del har så lyst til å bli jordmor, men veien ditt er så lang!

Hevk

23.mar.2010 kl.17:22

Jeg har veldig lyst til å begynne å jobbe i barnehage :)

Tiril.

23.mar.2010 kl.17:23

Oi , dette var rart. Jeg vil faktisk og bli enten Ambulansesjåfør eller Jordmor. Så jeg har søkt HS til Høsten, satser på jeg kommer inn og går videre mot den store drømmen! :D:D

Foresten du har en utrolig bra blogg! :D

Malin

23.mar.2010 kl.17:36

jeg tok fagrøva i februar som barne og ungdomsarbeider. Og det er det jeg vil jobbe med. :) Ganske deilig å være ferdig utdanna:)

Hege Beathe

23.mar.2010 kl.18:27

Jeg har SÅ lyst til å bli barnesykepleier, men det tar jo så innmari lang tid. Jeg har søkt plass fra høsten av, så er veldig spent på om jeg kommer inn der jeg ønsker. Veldig spent på om jeg klarer å kombinere det med barnehageunge, men det får bare gå på et vis. Kommer jeg ikke inn å år, så få jeg heller ta å fikse på karaktere og prøve igjen til neste år.

Elisabeth

23.mar.2010 kl.18:53

Jeg jobber som pedagogisk leder i en gårdsbarnehage, en utrolig morsom og utfordrende jobb:) Men vil i lengden jobbe innen PPT eller BUP, satser derfor på en master i spesialpedagogikk etterhvert. Har veldig lyst å være i en jobb der jeg kan hjelpe mennesker, og da spesielt barn.

Isa

23.mar.2010 kl.20:22

Ambulansesjåfør syns jeg er en flott drøm! De gjør virkelig en viktig jobb i samfunnet vårt.

Jeg er straks ferdigutdannet førskolelærer, og hittil så angrer jeg ikke, hehe.

Mona

23.mar.2010 kl.21:43

Jeg er sykepleier, og jeg har et skikkelig dårlig inntrykk av ambulansearbeidere! Møter de daglig i jobben min som sykepleier, og de opptrer virkelig nedlatende mange ganger! Tror de er skikkelig gode i alt liksom.. Noe de ikke har en grunn til, de som har en videregående utdanning i motsetning til en høgskoleutdanning. Kan sikkert være mye spennende, men det er nok ikke hver uke man opplever blålys og spenning.. det er mye rene transportoppdrag, eller taxioppdrag om du vil..

Men lykke til med det du måtte gjøre i framtiden uansett:)

Oda

23.mar.2010 kl.21:45

er utdannet kokk <3<3<3

så kan det meste innen kokkefaget

23.mar.2010 kl.23:39

jeg går på sykepleien og vurderer å jobbe innenfor ambulansefaget eller å bli jordmor;) begge deler virker som spennende yrker..

sandra

24.mar.2010 kl.00:27

MICHELLE : sykehjem ? du snakker om a ? AMBULANSJESJÅFØR snakker malin på

Marita

24.mar.2010 kl.01:36

Jeg er selv sykepleier, og jeg føler ikke at det er nok grunnlag fra din side å si at du ikke vil bli sykepleier fordi du har et dårlig inntrykk :P Jeg har også dårlig inntrykk av mange sykepleiere, men er selv sykepleier, og vet at jeg opptrer med respekt både ovenfor medkollegaer og pasienter. Jeg har også dårlig inntrykk av noen hjelpepleiere, ambulansepersonell, osv. Men vil ikke dermed si at jeg aldri vil bli det. Så lenge du vet at DU kommer til å være deg selv uavhengig av hvilken utdannelse du har, så bli det du vil, uansett hvilket inntrykk du måtte ha av det du vil bli!

Du skal bare være deg selv Malin, og si til deg selv at du aldri skal bli slik som de du har møtt og har et negativt syn på.

Håper du kommer inn på ambulanse, om det er det du vil :)

Og unnskyld hvis jeg virker litt "streng", men vi sykepleiere får høre mye dumt pga. NOEN er som de er. Jeg selv mener jeg har blitt et mye bedre menneske etter at jeg ble sykepleier. Jeg vet virkelig nå hva det vil si å vise empati for andre mennesker, og det er et helt fantastisk yrke!

Uansett, lykke til :) Så forresten en gammel episode av unge mødre i går, når Lotte hjalp deg å lage pasta. Så liten hun var :-D

24.mar.2010 kl.11:05

skjønner hva du mener. jeg jobbet på ett pleiehjem før som assistent og de eneste som var hyggelige mot meg der var hjelpepleierne. jeg har litt lyst til å bli barnepleier jeg. men da må jeg begynne på nytt på videregående, og det er ikke alltid lett med små barn.

ha en fin dag videre!

Sandra

24.mar.2010 kl.11:45

du får alltid til det du vil, stå på! :) <3

24.mar.2010 kl.14:58

utDanne, ikke utannde :-)

michelle

24.mar.2010 kl.16:11

Sandra: leser du litt lenger ned, så skrev malin at hun er utadannet hjelpepleier, hjelpepleiere jobber som regel på sykehjem !

Annki

24.mar.2010 kl.17:17

Jeg går førsteåret på sykepleien, og er spent på hvordan det blir..

Renate

24.mar.2010 kl.22:43

Hei!

Er en snikleser, men dette innlegget måtte jeg svare på. Jeg har gått den linjen på Strømmen vgs. Det heter forresten ikke: ambulansesjåfør lenger, for det er ingen fast sjåfør. Man er ambulansearbeider. Det krever mye av deg på skolen og du er ikke ferdig etter det året på skolen. Du har 2 år i læra igjen og det er vanskelig å få plass. Særlig om man ikke kan flytte på seg. OOOOOOG når du er ferdig og fått fagbrevet må du som oftest belage deg på 2 år til (mener det er 2 år) på høyskole for å bli paramedic for å kunne gi medisiner.. MEEEEEN det er utrooooolig givende å jobbe som det (jeg har ikke fått tatt læretiden, pga barn og dårlig arbeidstider mtp familie) men jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Blir som et barn når man ser sykebiler og adrenalin kick..

Lykke til =D

Mari

25.mar.2010 kl.10:40

Hei.

Er også en snikleser, men måtte å bare kommentere dette. Er utdannet ambulanseARBEIDER (ikke ambulansesjåfør- det oppfattes av oss i ambulanseyrket ganske stykt å bli kalt ambulansesjåfør...) Må nok signere på mye av det som "renate" skriver om yrket. det er ikke bare blålys og adrenalinkick. Men om man ønsker å utdanne seg denne veien kan jeg anbefale å undersøke litt hva som kreves av utdanning der du bor. Ta kontakt med ambulansetjenester å forhør deg litt. Det er stor forskjell på hva som kreves rundt om i landet. Jeg bor nordpå å her er ambulansepersonell og paramedic likestilte i behandlingsansvaret, mens sørpå må du ha paramedic for å f.eks gi visse medikamenter (enkelte plasser for å i d hele tatt få jobb) Det som "Mona" sier at ambualnseyrket ofte er taxiturer, er bare tull! Vi har en god del såkalte vanlige oppdrag, men taxioppdrag skal ikke forekomme.Noen plasser i landet er det såkalte "bårebiler" (ikke ambulanser) som kjører disse "taxiturene". Det er skal alltid være en medisinsk grunn for at folk skal ha ambulanse....

Lykke til!:)

Camilla

25.mar.2010 kl.16:26

Jeg er ferdigutdannet sykepleier om få uker og skal gjøre alt i min makt for å ikke bli som sykepleierene du tydeligvis har møtt. Finnes uhyggelige mennesker overalt, men i en slik jobb er det viktig å vise omsorg og medmennesklighet. Og huske på at hjelpepleiere er like mye verdt! heldigvis er det slik hvor jeg jobber. Bli sykepleier Malin, og gjør en forandring;)

Mina

26.mar.2010 kl.07:50

Er litt viktig å ikke dra alle over en kam! Alle sykepleiere er ikke sånn og sånn,og det samme gjelder for helsefagarbeidere. Folk er forskjellig,på godt og vondt. I mitt yrke som sykepleier har jeg erfaring med både supre sykepleiere og helsefagarbeidere,og mindre supre sykepleiere og helsefagarbeidere. Man må ikke la noen personer ødelegge for alle de andre! Jeg gjentar,dra ikke alle over en kam!

Eva

26.mar.2010 kl.20:40

Jobber hjelpepleiere som regel på sykehjem?????????....For no drittprat....Er hjelpepleier selv og jobber på sykehus...Så vi kan mere enn å "bare" jobbe på sykehjem.......

Marte

05.aug.2010 kl.01:48

Jeg har også veldig lyst til å bli ambulansearbeider!

Noe jeg skal bli, men må nok gjennomføre vg1 først :-)

Helle Viola

01.mar.2011 kl.17:50

Har veldig lyst til å bli ambulansesjåfør. Har alltid drømt om det yrket og det intrisserer meg veldig!! Har søkt ambulansefag i Namsos(Nord-Trøndelag) håper at jeg kommer inn. eneste jeg vil! :- )

Skriv en ny kommentarDesign av Rmoen.blogg.no


 • Mitt navn er Malin og på denne bloggen så kan du lese om meg og min familie, jeg skriver om det og være mor,samboer,stemor og bare generelle ting som skjer i vår hverdag. Bloggen handler først og fremst om meg og mine tre barn som heter Lotte,Jenny og Molly. Men jeg skriver selvfølgelig også om min bedre halvdel Dan og hans datter Mia også. All kopiering av bilder og tekst uten min tilatelse vil bli anmeldt!

  Siste innlegg  Søk i bloggen  hits