DRØMME,DRØMME OG DRØMME..

Sitter bare og titter på hunder og jeg har så lyst på en border collie, ikke ennå,men kanskje etterhvert?
Dem er utrolig pene, mer en det vet jeg egentlig ikke om dem. Vet at dem er no sauehunder av no slag som løper etter suer ogsånn? Mener og huske no sånn ifra heldig grisen babe. haha

Men hvis noen vet så lurer jeg på om dem er fine som familie hunder?Sikle,sikle :D

-MALIN
 • Skrevet: 14.feb.2010
 • Klokken: 17:51
 • Kategori: Alt
 • Kommentarer: 38

38 kommentarer

Aasne

14.feb.2010 kl.18:13

De fungerer kjempe bra som familiehund! Har en selv ;)

Kristine.

14.feb.2010 kl.18:16

Veldig fine familiehunder ;-)

tjukkebollefeita

14.feb.2010 kl.18:26

de er fine familiehunder, men de krever veldig mye jobb. De trenger mye mosjon og mye trening av huet. Hvis ikke får du en veldig rastløs hund. Har selv hatt fårehund og det passet ikke inn i vårt hektiske liv.

Emilie

14.feb.2010 kl.18:32

vi hadde en border collie. De er utrolig snille og koselige. Den vi hadde var veldig glad i alle mennesker(både liten og stor.) Den ble litt mer sær etterhvert som årene gikk men hun var ordentlig selskapssyk. Det er ganske mye arbeid med en border collie men det tror jeg nok det er med alle hunder. Alt i alt er det en veldig fin familie hund så lenge den blir '' oppdratt '' riktig.

Anniken

14.feb.2010 kl.18:56

Utrolig fine hunder om du bor på gård/småbruk, sånn at de får løpt MYE løst, gjerne så godt som hele dagen. Om de får brukt energien sin på å være mye løse og få ut mye futt, er de fine familiehunder. Men om den må gå inne hele dagen du er på jobb, og kanskje få bare to-tre timer tur/utetid med noe jobb av noe slag, går det fort gærne veien, og du får en utrolig rastløs hund. Om du ikke trener den ordentlig kan den litt bli "gæren i hue". Kaster du f eks en ball til den to-tre ganger klikker den (for å si det enkelt) og tenker ikke på noe annet de neste timene og blir helt forstyrra. Men flotte hunder om man bruker det til det de skal brukes til. :)

Cathrine

14.feb.2010 kl.18:58

Vi hadde en border collie. Det er utrolig bra familie hunder. Å som de fleste sier ovenfor her så har det veldig med hvor du bor å hvordan uteområdet er. Border collier er veldig lydige hunder å lærer fort. Når du har barn også, så er det midt i blinken å kanskje bare sleppe hunden ut med barna å la den springe fra seg selv. De er ikke sta hunder i det hele tatt å veldig tillitsfulle. Hunder har en veldig sympati for mennesker, der de faktisk sjlnner når noe er i vegen. Å border collien er et utrolig godt eksempel på det! Om du skal ha hund nå som du har små barn, vil jeg anbefale den rasen der eller blandings hund an labrador. Det er noen flotte hunder!

14.feb.2010 kl.19:18

Min erfaring er at de kan være litt halvskumle mot barn, særlig andre barn enn dem de går med hver dag. Fine men krevende :)

14.feb.2010 kl.19:24

Vi har to slike hunder og har hadd opp til tre samtidig :) Di er verdens snilleste hunder og er veldig lydige! Utrolig pene er de også! Anbefaler en slik hund på d sterkeste :)

Anette

14.feb.2010 kl.19:42

jeg vil anbefale uansett hvilken hund dere får at dere går hundekurs. Anbefaler Lundqvist hundeskole som holder til på Hellerudsletta. Vi har to dvergschnauzere, perfekte familiehunder! Stor hund i liten utgave. ;) Har ikke erfaring med Border Collie selv, men de er veldig rastløse med stort gjeterinstinkt. De krever mye mosjon og stimulering. Dessverre er det ofte at Border Collien blir påkjørt, fordi den skal gjete biler, sykler osv. Men med litt innsats får dere sikkert verdens beste familiemedlem. :)

Marianne

14.feb.2010 kl.19:50

Dette er smarte hunder. Så de trenger og fortjener å få bruke hodet sitt. Det kan være litt vanskelig hvis man ikke bor landlig til eller aller best, på en gård.

Ellers kan du risikere å få en rastløs hund som bruker hjernen sin på å finne på tull.

sunniva

14.feb.2010 kl.19:59

Border collie er en fin familiehund, men trenger mye trening. De kjeder seg lett om de blir understimulerte. Veldig smarte og barnekjære hunder.

Selv anbefaler jeg Shetland sheepdog som familiehund, noe vi hadde sist. :))

Lykke til på hundejakt:)

mamma til markus<3

14.feb.2010 kl.20:03

vi har en slik hund, dt er en kjempe bra familie hund:D våres hun er glad i alt og alle, både smått og stort:) også er de utrolig nydelige:D

Marie Holberg

14.feb.2010 kl.20:28

En slik hund er en utrolig nydelig hund med mye glede og er veldig sosiale. Jeg har lest om den i mitt hundeleksikon, hehe!

Men de skal ha veldig mye mosjon, etter som de er gjeter hunder, men er man glad i å gå på tur, så er virkelig en slik hund noe for deg\din familie ;)

Mari

14.feb.2010 kl.20:44

Den kommentaren over her, om at de kan være halvskumle mot barn, det kan alle hunder. En Border Collie er helt fantastisk, men de krever masse, masse. Både mosjon og hjernetrim.
Det er viktig å finne en rase som passer til seg og sine behov, utseende er egentlig den rollen som skal spille minst inn:)
Lykke til med hundeleting, etc. Det er utrolig gøy med hund:)

gunn

14.feb.2010 kl.20:45

ser du har fått mange kommentarer om det alt :p men di er kjempe fine familiehunder utrolig lydige og snille, og utrolig fine! :D

cathrine89h

14.feb.2010 kl.20:52

hvis det er første hunden deres og du ikke har hatt hund før, burde du ikke velge border collie. De er krevende og trenger mye oppmerksomhet! De trenger opprinnelig flere turer daglig, hvis ikke en egen hageplass. (utegård).. Har selv hatt border collie og har en siberian husky nå :)

Annette

14.feb.2010 kl.21:02

sant det, hvis du ikke har hatt hund før bør du ikke velge border collie. for en stund tilbake siden på en kennel jeg jobbet på, fikk vi inn en border collie som skulle omplasseres. Denne hunden hadde blitt helt syk i hodet pga for lite mosjon og aktivitet. var en gammel mann som eide den, og han kunne ikke gå tur med hunden. så det endte opp med at vi måtte avlive hunden pga hennes sinnsyke tilstand.

cb

14.feb.2010 kl.21:14

dette er absolutt IKKE anbefalt som familiehund..!! en hund som oftest ikke går godt sammen med barn + at de skal ha MYE mosjon..men også stimulans av hjernen..

retrievere derimot...er familie og selskaps hunder=)

Mari

14.feb.2010 kl.21:21

Om du liker Border Colli anbefaler jeg på det sterkeste å undersøke mere om en rase som heter Shetland Sheepdog. De ser akkurat ut som Border Colliene bare at de er i miniversjon. De er utrolig lydige, snille, gode, smarte, de er helt fantastiske. Vi har en nå og han er bare helt fantastisk på alle måter. Kunne aldri tenke meg å noen gang ha en annen hund :-)

Tvillingbloggen

14.feb.2010 kl.21:28

Dere kan forhøre dere litt hos en dyrlege, de kan vel en del om hunder, om de er barnevennlige hunder osv...

Charlotte

14.feb.2010 kl.21:44

Vi har nettopp fått oss en bordie collie, eller det er en med litt blanding av sheæfer(usikker på hvordan det skives) men vi synes det er en kjempe fin familiehund, vi er en famile på 4 to voksne og 2 barn. Det er en hund som er lett å dressere og den lærer fort :)

:D

14.feb.2010 kl.21:55

hei! elsker bloggen din!! leser de daglig, ville berre seie at border collie trenger MYE mosjon. den må ut på tur minst 3ganger for dag:)

14.feb.2010 kl.22:05

Jeg har border collier, og har vokst opp med denne rasen. det er fine hunder, men denne rasen krever mye av eier, ikke bare mosjon men masse trening av hodet. Det er fine familie hunder om dere gir hunden det den trenger, og det er ikke lite.

Les godt her:

http://www.canis.no/oppdretter/rasepres.php?raseid=8

Om du ikke har tid eller lyst til å bruke mye tid på hunden, trening, og masse mosjon så bør dere se etter en annen rase :)

Det finnes mange andre fine raser som passer perfekt som familie hund :)

Lise

15.feb.2010 kl.00:58

Må bare kommentere til Mari som skriver dette: "Om du liker Border Colli anbefaler jeg på det sterkeste å undersøke mere om en rase som heter Shetland Sheepdog. De ser akkurat ut som Border Colliene bare at de er i miniversjon. De er utrolig lydige, snille, gode, smarte, de er helt fantastiske. Vi har en nå og han er bare helt fantastisk på alle måter. Kunne aldri tenke meg å noen gang ha en annen hund:-)"

*Anbefaler deg å google Border Colli og Shetland Sheepdog, det er to totalt forskjellige hunder, også uteendesmessig:-)

Bea

15.feb.2010 kl.07:30

har tredels border collier og vi er kjempe fornøyde ! utrolig viltre, spesielt de første årene mens den enda ikke er voksen, men også utrolig kosen :D

Mari

15.feb.2010 kl.10:15

Og jeg må bare få sagt at det var ikke meg Mari som sa at BC og Sheltie ser helt like ut. Hehe, jeg har Sheltie og pappa har BC og jeg ser forskjell for å si det sånn:)
Jeg vil ikke anbefale Border Collie som 'familiehund' (jeg vet ikke helt hva dere legger i begrepet) Skal dere ha en hund som skal gå turer,etc. så vurder noe annet. En Border Collie er for de som vil bruke hunden til noe, feks. som arbeidshund, agility,etc.
Jeg har noen råd som jeg fikk når jeg skulle kjøpe hund; sett dere ned og skriv ned noen punkter på et ark, størrelse, pelstype, hva slags ferdigheter (noen raser er gjetende, andre voktende, noen har lettere for å 'gneldre' enn andre, etc.), hvor mye tid dere kan bruke på mosjon/hjernetrim osv. Skriv ned alt dere kommer på, kjøp hundebok og begynn å bla, så ser dere kanskje hva slags rase som kan passe:) Og enkelte raser passer bedre sammen med små barn enn andre, men her er det stort sett hva dere gjør det til selv altså.
Lykke til, og husk, ikke stress hundekjøpet, det er bedre å ta seg god tid enn å hoppe på det første og beste:)

15.feb.2010 kl.10:51

Border Collie er en flott rase, men den trenger mye mosjon og hjernetrim. Jeg vil anbefale border collie til en familie/person som vil bruke hunden, til konkurranse eller til aktiv trening innen lydighet, agility, rundering, gjeting, norske rednings hunder osv. Dette er som sagt en hund som trenger mye, kanskje mer enn dere kan gi den? det er noe man må tenke på. Dette er hunder som KAN få stygge uvaner om dere ikke gir hunden det den fortjener og trenger.

Den kan f.eks.

begynne å gjete biler, syklister, barn osv. Den kan også "nappe" disse syklistene og menneskene, fordi det gjør hunden under gjeting på sauene i hasene.

det er så mye man må tenke over før man kjøper en slik hund. jeg vil ikke være slem, men jeg er sikker på at om dere kjøper hund vil dere gi hunden det den trenger, og det blir kanskje litt mye med en border collie som trenger sitt?

Skriv opp hva dere ønsker i en hund, hva dere har tid til, hva dere vil bruke den til osv. skriv opp hva slags andre raser dere kanskje syns er "fine". legg det ut på bloggen så kan vi kanskje komme med forslag.

Lykke til. bruk god tid på linjer, osv. det er viktig.

- Ina Christine

15.feb.2010 kl.12:31

En border collie fungerer veldig fint som familiehund.

MEN! - Disse hundene krever utrolig mye, de er "lagd" for å arbeide, og har mye energi. Det Kreves utrolig mye av deg og familien altså. jeg bare advarer deg:P

15.feb.2010 kl.13:16

Puddel:-D!

<3Mathilde

15.feb.2010 kl.14:34

Når vi skulle velge hund, sto den mellom den, eller toller retdriver. Vi visste at begge hundene var flotte familiehunder og hunder som trengte MASSE turer og selvfølgelig kos og lek.

Vi valgte toller, og har selvfølgelig blitt utrolig glad i den, men den krever masse.

Jeg vet at begge hundene røyter, men tror neppe at border collie er så ille som tollere ;p

Dere velger, men hvis dere ikke går nok turer med hunden, anbefaler jeg en mindre hund, som ikke trenger så mye mosjon. f. eks. Mittelspitz, de er utrolig søte, og flotte familiehunder!

Iselin

15.feb.2010 kl.15:46

Hehe,så teit...Når du blogger om deg og dine, får du få kommentarer, men når du blogger om HUND så får du over 30!;)

Fin hund da...Men er jo mer gøy å lese om deg å ungene, syns jeg da:)

15.feb.2010 kl.15:57

Det er en grunn til at disse hundene blir kalt arbeids hunder. De er lagd for å jobbe hele dagen. :)

Hanna

15.feb.2010 kl.16:50

Du burde heller velge en Shetland Sheepdog. De er nydelige, lydige og barnevennlige. De trenger heller ikke like mye oppmerksomhet og jobb som en Border Collie!

Veldig flotte familiehunder :)

nocarbs

15.feb.2010 kl.16:59

Flott hund. vi har akkurat fått en cocker spaniel, helt nydelig. leste du drev litt på med LAVKARBO da burde du titte innom siden min også, for jeg også holder på med det. vi kan gi hverandre tips og triks på veien :) ha en fin dag! klem ida

Hege-C

15.feb.2010 kl.17:06

Du har sikkert lest ett par ganger at denne type hund krever en DEL,så da trenger jeg ikke si så mye om det;)

Vi har en puddel (dverg), og den opplever vi som en veldig tillitsfull og tålmodig hund. Hun krever ikke alt for mye, og er like fornøyd uansett. Hun har vært (og fremdeles er) tålmodig med nysgjerrige barnefingre, er bestandig glad og kosete. Disse hundene krever litt pelstell, men det går veldig greit for oss. Til gjengjeld er det en røytefri hund, og det sier man vel ikke nei takk til?! ;) Når hunden er liten, så er den også enklere og ta med seg, synes vi i alle fall:)

Jeanette

15.feb.2010 kl.17:58

Jeg anbefaler Shetland Sheepdog veldig, jeg har vokst opp med de og de går veldig bra sammen med små barn :) Her er link til en kennel i Aurskog-Høland som jeg kjenner:

http://www.123hjemmeside.dk/roikies/4872301

maren

16.feb.2010 kl.19:59

Portugisiske vannhunder er ekstreme familiehunder :D Veldig pene og rolige/snille.

Carina Alexandra

17.feb.2010 kl.23:24

Jeg har 2 border collie selv, og vil ikke anbefale det som en familiehund. De trenger veldig mye mosjon, og vil ha veldig mye oppmerksomhet. De kan fort reagere negativt på barn, slik at de begynner å gjete på de, noe som ikke er så bra. De er brukshunder, vil du ha familiehund så vil jeg heller anbefale golden retriver.

Når border colliene kommer oppi 9-10 års alderen, så blir de fleste ( iallefall de hundene jeg har møtt, som er mange) veldig sinte og aggresive. Men du finner nok fort ut det om du velger å skaffe deg en border collie. lykke til :)

Skriv en ny kommentarDesign av Rmoen.blogg.no


 • Mitt navn er Malin og på denne bloggen så kan du lese om meg og min familie, jeg skriver om det og være mor,samboer,stemor og bare generelle ting som skjer i vår hverdag. Bloggen handler først og fremst om meg og mine tre barn som heter Lotte,Jenny og Molly. Men jeg skriver selvfølgelig også om min bedre halvdel Dan og hans datter Mia også. All kopiering av bilder og tekst uten min tilatelse vil bli anmeldt!

  Siste innlegg  Søk i bloggen  hits