Barneoppdragelse og det å sette grenser..?

Det syns jeg har vært litt tøft i det siste, Lotte er nå snart 5år å veldig snill og orntlig jente, lite problemer og hører som regel på hva mammaen sin sier.
Men for noen helger siden så hadde hun et orntlig utbrudd eller hva jeg skal kalle det..?

Dette skjedde:

Lotte og Mia sitter på rommet og leker, jeg driver å rydder på rommet vedsina så jeg hører alt hva dem prater og krangler om.
Det var et brio blad dem satt og så i(Mia så i det først) så tar Lotte og drar det ut av henda til Mia, Mia drar det tilbake å vips så kløyp Lotte,Mia i kinnet(orntlig hardt), Selvfølgelig begynte Mia å gråte noe jeg forstår veldig godt, å Lotte var bare møkkforbanna.

Dette gjorde jeg:
Snakket til Lotte at det er ikke lov å klype, at man heller kan spøre om man kan se i det sammen osv, sendte hun på rommet å ba hun sitte der til hun ville komme å si unnskyld..
Hu satt og hylte,hylte,hylte og hylte tilslutt så hadde hun hylt i nesten 45 min, jeg gikk inn til hu og sa at hun trenger ikke å lage så stort nr ut av det, heller gå å si unnskyld til Mia og gi henne en klem..
Og hun begynte å hyle/skrike ennå mer, det varte i hvertfall 20 min, jeg går inn til henne igjen og sier at hvis hun ikke har tenkt å ordne opp i dette snart, så blir det ikke no lørdagsgodt(det var en lørdag)
Hun forsatte og forsatte, jeg gikk inn til hu og sa at det ikke blei no godtri ikveld, da hadde hun sitti og grini/hyla i hvertfall 1,2 timer til sammen:-O
Da gikk hun ut og sa unnskyld, vanskligere var det ikke..

Men da hadde jeg sagt at det ikke ble noe lørdagsgodt å da må jeg holde det, hvis ikke så skjønner hun jo at jeg ikke snakker sant til hu..
Så begynte barneTV å nærme seg,Lotte skjønnte selv at hun hadde gjort no dumt å at det ikke ble noe godt..
Så kommer hun med noen gloser:

"Hvis ikke jeg får lørdagsgodteriet mitt idag, så er ikke du mammaen min og jeg flytter ut i teltet mitt"
Jeg er jo gravid og har sinnsykt masse hormoner, så dette gikk virkelig inn på meg, men jeg ga meg ikke selvom, det ble forsatt ikke noe lørdagsgodt.
Tror dette egentlig var værre for meg enn for Lottemor, for Lotte skjønte at hun ikke hadde vært snill..
Men vi hadde en fin lørdag selvom, med god mat og brus ;)

Men hva syns dere, syns dere det var riktig gjort av meg..? Har tenkt litt på dette i ettertid, å jeg tror Lotte har skjønt at hvis mamma sier noe så holder hun det, og det er jo det som er meningen,hun skal jo ha respekt for foreldrene sine.

webcam200903311834
Lottis og meg :)

 • Skrevet: 21.mai.2009
 • Klokken: 13:04
 • Kategori: 31 Januar
 • Kommentarer: 10

10 kommentarer

Marthe

21.mai.2009 kl.13:10

Jeg mener det du gjorde var helt riktig. Hun kommer til å si slike ting, og skjønner du tar deg nær av det, men du må bare være sterk og fortsette slik du gjør :-) Stå på. Liker bloggen din:-)

Sandra

21.mai.2009 kl.13:26

Synes dette var veldig fint jeg:D Er noe med de tomme truslene mange foreldre gir barna sine vet du. Sier man noe må man holde det ellers så vet de jo at de får viljen sin neste gang også.Liker bloggen din godt og er innom flere ganger om dagen:D

Malin

21.mai.2009 kl.14:21

Helt enig i det dere sier :-)Takk for tilbakemeldinger

Alexandra

21.mai.2009 kl.14:40

Helt enig i det du gjorde! :) Søsteren min har 2 gutter på 15 og 17, og de er like bortskjemte den dag idag. Bare fordi ho gir seg når de blir sinte, og ho får dårlig samvittighet. Ho lager fortsatt brødskiver og finner alt til dem, bare dem knipser i fingern. Blir så sint hver gang jeg ser det. Men du virker som en veldig god mor, og Lotte er jo glad i deg selvom ho sier sånt:)

Christina

21.mai.2009 kl.17:31

Det var riktig gjort, tomme trusler er det ikke noe vits i.Hvis du hadde gitt henne lørdagsgodtet, ville hun ikke tatt deg alvorlig senere ;-)

Elin

21.mai.2009 kl.20:36

Bra gjort:) Hun kommer nok til å høre på det du sier fremover, i frykt for å ikke få godteriet sitt. Bra du holdt det du sa, og ikke ga etter!

Linn

21.mai.2009 kl.21:04

Jeg synes det var riktig. Streng, men kjærlig. :)

Caja og Fanny <3

22.mai.2009 kl.16:44

Du er kjempeflink, og synes det du gjorde var helt rett :-) Nydelig er 'a jo uansett, jenta di, skjønner at det ikke alltid er like lett å bli ordentlig sinna.. Grugleder meg til Fanny kommer i samme alder :-))

Stine

22.mai.2009 kl.22:25

Jeg synes det hørtes fornuftig ut - men satt Mia og spiste lørdagsgodt og fristet Lotte ? Det måtte jo ha i så fall ha værtveldig frustrerende for Lotte , men Lotte har nok lært leksa si nå :-) Fint bilde av dere forresten.

Siv

02.jun.2009 kl.21:23

Riktig gjort når du først hadde sagt det, vanskelig å tenke klart natt hylinga pågår. Hun er jo 5 år og bør forstå konsekvenser. Det viktigste er nok ikke hva man gjør men at det man sier blir gjennomfort. :-)

Skriv en ny kommentarDesign av Rmoen.blogg.no


 • Mitt navn er Malin og på denne bloggen så kan du lese om meg og min familie, jeg skriver om det og være mor,samboer,stemor og bare generelle ting som skjer i vår hverdag. Bloggen handler først og fremst om meg og mine tre barn som heter Lotte,Jenny og Molly. Men jeg skriver selvfølgelig også om min bedre halvdel Dan og hans datter Mia også. All kopiering av bilder og tekst uten min tilatelse vil bli anmeldt!

  Siste innlegg  Søk i bloggen  hits